Ljus

Som bekant tycker jag om att sova länge på helgen. Idag efter frukost började jag dammsuga och göra det fint här hemma. Tände alla lampor, stora som små, i alla rum men det hjälpte verkligen inte. Det var rena månskenet som min pappa brukar säga. Jag hade faktiskt behövt en riktigt bra pannlampa då för att se vad jag gjorde. En sån som vi har på jobbet. Säkert hade det inte hjälpt om jag gått upp tidigare idag för solen har inte varit framme en endaste minut de senaste dagarna.

Jag har vant mig vid att det är mörkt på morgonen när jag går till bussen, tänker inte mycket på det. Men sen står jag inne på salen vid åtta och gör i ordning och ibland kan jag kasta en blick ut genom de vinklade persiennerna och konstatera att det fortfarande är nattmörkt där ute. Helt normalt påminner jag mig men sen blir klockan tio eller elva och det är fortfarande inte dagsljus. Då sjunker hoppet och det tysta hatet gror mot detta västsvenska gråväder. Sen går hela dagen, plötsligt är det eftermiddag och mörkret blir allt tätare och när jag åker hem vid fyra är det precis lika mörkt som på morgonen. Ännu en genommulen dag har passerat.
Ofta önskar jag att jag befann mig i någon annan del av världen eller att det åtminstone var fullt med snö som kunde lysa upp. Jag minns vintrarna från min barndom, det var kallt och dagarna mörka men det var ändå snö på alla gångvägar och träd. Det var annorlunda då. Sen borde jag kanske inte klaga i och med att vi har gratis ljusterapi på jobbet när vi står under de stora starka lamporna i många timmar. Och det går att reglera temperaturen inne på varje sal. Fast vi brukar låta den vara runt tjugotre grader oftast.

På nyårsafton ska jag hem till en arbetskamrat, tror att vi skulle bli en femton stycken. Jag har aldrig varit hemma hos henne och inte heller träffat hennes sambo tidigare så det blir lite spännande. Hoppas det inte regnar vid tolvslaget, så trist för alla som vill gå ut och titta på den färgsprakande himlen.

Igår efter jobbet var jag och klippte mig. Känns alltid lite motigt att gå dit men efteråt är det så skönt att ha blivit av med de utvuxna, slitna topparna. Det märks väldigt väl hur snabbt håret växer när man har en kort frisyr. Var inte lika noga med att gå och klippa mig med jämna mellanrum när jag hade jättelångt hår ner mot midjan. Blev väldigt nöjd med hur klippningen blev, frisören förstod mig och gjorde precis som jag sa. Så är det inte alltid. Nu har jag likadan frisyr som på fotot igen. Men luggen är taggig, inte rak.

Kommentarer
Postat av: Vimbai

vill bara önska dig gott nytt år i förskott. och hoppas att du får det trevligt på nyårsafton! kram

Postat av: Louisa

Jag önskar dig det samma!

2007-12-30 @ 01:15:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback