Internetberoende

I natt satt jag fortfarande vid datorn när tidningsbudet kom klockan 04:05. Det ska inte hända igen. Jag ska sova nu så jag orkar vara produktiv och duktig i morgon. Inte vända på dygnet mer än vad jag har gjort.

Fick reda på igår att min vän har fått barn. Det är kanske den största händelsen i en människas liv. Jag tror att mina föräldrar skulle hålla med om det. Själv vet jag inte ännu. Den dagen kanske kommer. Men det känns så stort. Att bli mamma. Det går inte att förstå.


Snurrig

Har haft en trevlig kväll med vänner, vin och vilda diskussioner. Men nu har jag mer problem än vanligt att knappa på tangentbordet. Rummet snurrar lite och mina ögonlock känns tunga. Sängen lockar redan trots att det inte ens är midnatt. Skönt att det är tidsomställning så jag kan sova en timme längre i morgon. Tentapluggandet gick inte bra idag. Jag är lat. Vill hellre städa lägenheten, vad som helst, utom att lära mig om receptorer och anestesiläkemedel.

Äppelsmulpaj

Besökte IKEA i eftermiddags med mamma. Det var inte alls mycket folk där inne men parkeringen var full som vanligt. Märkligt. Köpte en lampa och några vita djupa tallrikar som jag varit på jakt efter ett tag. Har på kvällen bakat äppelpaj och sett en film och myst i min nytvättade lila filt. Har varit lite huslig idag och plockat undan, tvättat och fixat.

Satt vid datorn till 02:30 igår. Somnade ungefär 04. Sov inte alls någon kvalitetssömn och väcktes klockan 10 av oljud från byggjobbarna på gården. Trodde först att det var lördag och undrade varför dem jobbade då. Det är så svårt att lägga sig i tid när man är ledig nästa dag. Jag är hopplös på det.
Men jag har i alla fall börjat läsa på tentan idag. Mitt samvete lättades betydligt efter det. Även om jag kanske inte lärt mig så mycket nytt har jag i alla fall satt igång och det är det som är det viktigaste. Nu känns det mycket lättare att läsa några timmar imorgon.

Äppelpaj

Kroppsliga besvär

Var tvungen att ta en omväg idag via Apoteket för att köpa Losec. Mitt recept har gått ut men som tur är går det att köpa receptfritt också men då blir det ingen rabatt. 150 kronor kostar en burk som tar mig en månad att förbruka. Det låter inte så mycket men det blir faktiskt 1800 kronor om året. Just nu känns det som om jag kommer få hålla på med den här medicinen i några år till. Jag har haft stressrelaterad magkatarr sen 2002 och det går inte över.

Enligt schemat är jag ledig i tio dagar nu men jag har en tenta i nästa vecka så det blir inte så mycket ledig tid över precis. Jag har inte börjat plugga ännu, jag skjuter på det hela tiden, och det ger mig så klart ännu sämre samvete än vad jag redan har. Imorgon ska jag börja.

Jag brukar inte ha huvudvärk. Kanske en gång i månaden i normala fall. Men nu har jag haft huvudvärk tolv dagar i rad, ibland bara på kvällarna men ibland redan när jag vaknar. Jag är dock ganska säker på orsaken. Datorn. Jag har suttit här och stirrat på skärmen alldeles för mycket. När jag är ledig blir det ofta tio timmar per dygn, långt in på nätterna. Inte bara slösurfande utan skolrelaterade ärenden och kreativt skapande. Men jag får helt klart skylla mig själv.

Något som är mer oroande och mindre frivilligt är hjärtklappningen som jag haft hela dagen. Det började egentligen redan igår eftermiddag och höll i sig igår kväll och kom tillbaka så fort jag vaknade idag. Även om jag känner mig ganska avslappnad och halvligger i soffan dunkar mitt hjärta på i onödigt hög takt. Det beror på tankarna. De halvt omedvetna. De negativa. Oron. Det dåliga samvetet. Även om jag haft en lugn dag rent fysiskt blir jag jättestressad bara av att telefonen ringer eller tanken på att göra något ganska enkelt som att tvätta håret.

Måste göra uppehåll från tabletterna i natt. Antar och fasar för att jag kommer ligga vaken länge och grubbla. Jag hoppas att ljudet av regnet mot rutan och stormen utanför kan distrahera mina tankar lite.

Gratulerar

Idag fyller någon som jag tycker om år. Men vi har ingen kontakt längre.   


Paket

Första

Det regnar ute men kanske är hösten som vackrast nu?
Löven går i gult, grönt och rött. Nakna grenar men gräset är ännu grönt.
Jag vill gå ut i skogen och fotografera men inte idag när jag är förkyld.


Jo jag föll för frestelsen och skaffade en blogg.Stigen 2