Pyssel

Jag har varit lite pysslig i helgen och gjort några goda gärningar. Bland annat hos morfar där jag hjälpte honom installera hans nya DVD-spelare. Skrev en förenklad användarguide som jag hoppas han förstår sig på. Jag har bytt dörrhandtag här hemma, på innerdörrarna. Något som skulle göras för ett år sen men inte blivit av. Hade en hantverkare här i fredags som bytte golvmatta i klädkammaren. Ja det har varit mycket småpyssel med min lägenhet de senaste månaderna. Känns så konstigt att jag gör det fint och anstränger mig för ett hem som jag ju ändå ska sälja. Önskar att jag hade satt igång med ommålning och annat flera år tidigare så jag hade kunnat njuta av det själv.

Fick tips av en arbetskamrat att man kan duscha av sina krukväxter för att få bort allt envist damm som samlas på bladen. Prövade det idag, i badkaret och mina växter blev som nya. Lindade in själva krukan med jorden i en plastpåse. Hoppas att de överlever också och inte dör av någon sorts försenad chockreaktion.

Kikade in i min dator när jag dammsög igår. Har väl misstänkt att det kunde finnas en del damm där under skalet, min lilla älskling är ju fyra år nu och jag har aldrig gjort rent där inne. Har funderat på det men alltid varit rädd för att öppna och av misstag förstöra något. Men nu på jobbet har vi många olika medicintekniska apparater och jag har lärt mig koppla, installera, kontrollera, rengöra och vara försiktig även med dem som kostar en miljon kronor. Så nu vågade jag öppna min dator och dammade försiktigt med pudervippa och lätt fuktad trasa. Gjorde fint med stor omsorg och till min lättnad fungerar den fortfarande. Inspirerad av framstegen har jag nu även städat i pappas dator.

Ska packa ned alla julsaker lite senare. Känns lite vemodigt på något vis. Att tiden går, att ännu en jul är över. Har inte samma djupa julkänslor som när jag var yngre, men det blir ändå tomt nu med vanliga lampor i fönstret. För någon vecka sen kom några flingor snö och gjorde marken vit. I några timmar. Kanske i en hel natt. Men det har regnat nu sen dess. Kommer det alls bli någon riktig vinter i år? Jag vill ju så gärna ha snö.

I fredags nådde jag ett nytt rekord i nedsmutsade arbetskläder. Först skvätte det lite urin på min tröja. No big deal, händer nästan varje dag. På rasten spillde jag hallonsaft på mina byxor. Senare fick jag någon deciliter alkoholhaltig vätska på mina byxor och skor. Mest på strumporna, som jag gick och bytte till fula bruna personalstrumpor när jag fick tid. Men då hade jag stått med genomsura strumpor i någon timme. Jag som klippt tånaglarna och gjort fötterna fina kvällen innan. Kirurgen hade plastpåsar över sina fötter, visste att det skulle bli blött. Ännu lite senare höll vi på med ett stort ingrepp när en mindre artär gick av och sprutade lite tunna strålar på oss fyra som stod närmast men även narkosapparaten blev rödprickig. Jag var extra tacksam för skyddsglasögonen då för patienten hade en känd blodsmitta. Att det kom blod på min rock gjorde ingenting men jag kände de små stänken på halsen, fick hjälp att tvätta bort dem med kall sprit. Såg senare i spegeln att jag hade prickar kvar på huden och på mössan. Duschade extra noga när jag kom hem, för att få bort alla ovälkomna kroppsvätskor.

  
Kanske borde man ha lite växter i badrummet annars också? Det ser ju ganska trevligt ut. Lite tropisk stämning.

Kommentarer
Postat av: Robban

Jag har rymt! :)

2008-01-14 @ 16:31:37
Postat av: Louisa

Rymt?

2008-01-16 @ 21:36:00
Postat av: Vimbai

När jag bläddrade i nån sån där glansig modetidning häromveckan hade de ett reportage om att ha växter i badrummet faktiskt.. ditt foto kunde ha varit med där ;) Häftigt att du kan fixa med såna där pilliga tekniska saker, praktiskt att kunna. Associerar så fort till läkarserier som Grey's anatomy och ER när jag läser det du skrivit om jobbet.. antar att det är ganska så annorlunda att vara mitt uppi det. Men det är starkt hursomhelst, det är ett viktigt jobb du gör! Ska till Australien igen om några veckor, vore kul att ses innan, KRAM

2008-01-17 @ 19:13:08
Postat av: Robban

Mmm...rymt från det tråkiga vädret.

Men jag kommer hem igen på söndag och då har jag bestämmt att det skall vara fint ett par veckor.

Här på Malta är det som vanligt ganska så behagligt. Men igår regnade det lite.

2008-01-18 @ 08:24:40
Postat av: Louisa

Tyvärr Robert tror jag inte att det blir så fint på söndag. Det är stormvarning just nu. Just nu är det dock lugnt ute men jag tror att ovädret kommer i natt. Njut av medelhavsvärmen!

2008-01-18 @ 20:09:57
Postat av: Louisa

V: När jag ser på sjukhusserier känner jag faktiskt igen en hel del från jobbet vilket är lite skoj. Apparater, material, rörelser, uttryck. Men på Tv ser det mycket glamorösare och häftigare ut såklart och ofta är fallen mer dramatiska. Ibland får jag vara med om riktigt udda saker på jobbet men inte lika komplexa och fantasifulla diagnoser som i Dr House.

2008-01-18 @ 20:24:36
Postat av: Robban

Men...nu måste det ju komma lite finväder snart!
Här är ju inte så supervarmt. Men mellan 12 och 18 grader är det ju iaf. Skönt att få se solen lite.
Jag kan ta med mig lite hem...

2008-01-18 @ 23:20:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback